Licht in schaduwwerk

(っ◔◡◔)っ ♥ Licht in schaduwwerk♥. Veel mensen die bij ons komen zijn verbaasd over hoe goed hun kanten die zij zelf afwijzen, of zelfs de schuld geven van de reden dat ze bij ons in relatietherapie zitten, worden geprezen door ons als relatietherapeut.

Je schaduw komt in 't licht! Dankjewel partner!! Jij maakt namelijk groei mogelijk voor mij.
De spiegel die we elkaar voorhouden in relaties is een afslag naar verlichting-ville.

 

Zo zou je problemen kunnen zien. En zo zien wij ze zelf ook. Als kadootjes in een vies papiertje. Zonder ruzie, wrijving, irritatie of gemis, verdriet en het daaruit voortvloeiend verwijt ( en andere vormen van projectie ) ontstaat nooit een verlangen naar verandering.

 

We willen als mens namelijk over 't algemeen geen gedoe. We willen ons goed voelen. En dat mag en kan ook..... Door ja te zeggen. Ja tegen jezelf en ja tegen gedoe.

Gedoe is namelijk goed. Als je een beetje creatief bent, kun je dat al zien aan de letters! Gedoe, hussel wat en je ziet het is; goeed!

 

Door de vallei van de dood..... Om te herrijzen als een Phoenix. Dat is zo'n beetje hoe ik en wij samenwerken. En in die vallei, waar alles donker en eng lijkt, kom je de stukken tegen van jezelf die je liever in 't donker houdt. Je wil dit niet laat zien aan de buitenwereld. Maar soms toch juist wel in een veilige setting van een relatie. Daar ontstaan dan wel botsingen!!!!


Maar meestal houd je ze steevast verborgen. Dit omdat je deze donkere kanten van jezelf veroordeelt en afwijst. Echter, ze horen wel bij jou.
En die kanten van jezelf erkennen en zelfs omhelzen maakt je wel heel. Want net als het leven ben jij ook opgebouwd uit donker en licht.

 

Schaduwen noemen we die kanten. Jij hebt er ook één. Of misschien wel twee. Of drie. Of vier.... Durf jij de schaduwkanten aan te kijken? Ermee in gesprek te gaan? Om jezelf te helen zodat je heel jezelf kunt zijn?

 

Hartegroet,

Ramon en Cathelijn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.