Van vuur naar warmte!

(っ◔◡◔)っ ♥ Blog over hoe het seksleven kan uitdoven en dat dat juist ruimte biedt voor verdieping en het een goed teken kan zijn.♥

Je ontmoet elkaar. Je ziet elkaar. Onbewust ruik je elkaar. Je voelt elkaar. Jullie DNA trekt elkaar aan. Elke kus, iedere blik, elke streling zet je in vuur en vlam. Passierijke nachten en dagen volgen elkaar op. Heerlijk in de flow van de hormonen.

 

Je vindt alles nog spannend aan en van elkaar. Het is nieuw en eigenlijk daarmee ook best onvertrouwd en op een dieper niveau ook wel een beetje onveilig.

 

Dat onverkende terrein gecombineerd met de hormonale flow maakt het seksleven de eerste twee / drie jaren van een relatie meestal nogal heftig en passievol.

 

Zoals de boeddhisten zeggen; 'als je voor elke keer dat je de liefde met elkaar bedrijft een steentje in een potje mag doen en na twee jaar daarmee stopt, dan ben je de rest van je leven kwijt om elke keer dat je de liefde met elkaar bedrijft een steentje uit het potje te halen om zo met een leeg potje te eindigen'. 

En ja, dat geldt eigenlijk voor bijna elk stel. Hoe dat komt? Nou daar zijn diverse redenen voor;

1. Je hormonale flow heeft een houdbaarheidsdatum van maximaal twee tot drie jaar.

2. Je leert elkaar beter kennen; des te veiliger en vertrouwder, des te minder spannend alles wordt. En juist spanning is een ideale trigger voor seks ( Vijftig tinten grijs ).

3. Veelal komen er kinderen in het spel; dus minder tijd en energie.

4. Je wordt ouder; minder testosteron.

5. En zo kan ik nog wel een tijdje doortypen.

 

Is dit allemaal zo erg en meteen ook een slecht teken? Nou, het hoeft niet erg te zijn als beide partners het prima vinden om minder seks te hebben ( maar onthou wel, dat seks een uiting van levensenergie is; dus wat onthoud je jezelf en elkaar? ). Daarnaast is minder seks dus vaak wel een teken, dat het allemaal veilig en vertrouwd voelt tussen jullie!

 

Tevens hoeft minder seks geen teken te zijn voor een slecht seksleven. Wellicht is de kwantiteit achteruit gegaan, maar de kwaliteit juist vooruit.

 

Het is écht mogelijk om samen een goed seksleven te behouden. Het wordt alleen anders, dan vroeger. Natuurlijk kan je dan denken aan rollenspelen, meer toys for men and women, wellicht zelfs swingen of elkaar gunnen om vreemd te gaan. Zo creër je weer spanning. Niks mis mee, als het voor beiden werkt.

 

Maar je kan samen ook de verdieping ingaan. Dan richt je je niet meer zozeer op het creëren van spanning / nieuw, maar meer op de verdieping. Hieronder wat tips uit de Happinez. Het is het proberen waard!

 

https://www.happinez.nl/body-yoga/dit-is-het-geheim-voor-een-goed-seksleven/

 

Hartegroet,

Ramon en Cathelijn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.