Groepssessies Ademwerk

Deze workshop staat geheel in het teken van trauma release middels breathwork.

  • Datum: 10 mei
  • Tijd: 10.30 u. / 15.30 u.
  • Locatie: de Ruimte, Schattekerkerweg 1b te Mijdrecht
  • Kosten: €85,- exclusief BTW per persoon. Gratis voor deelnemers jaartraject.
  • Zelf meenemen; dekentje en kussentje.
  • Inclusief: koffie, thee, water, lunch en kleine versnaperingen.

 

Ademwerk, of breathwork, is niets meer of minder dan een verzamelnaam voor diverse ademhalingstechnieken. Door het rwtisaanleren van deze technieken word je in staat bepaalde processen in je lichaam te beïnvloeden.

Er zijn ‘simpele’ ademhalingstechnieken die je kan toepassen gedurende de dag die je helpen te ontspannen of meer energie op te doen. Maar je kan ademwerk ook therapeutisch inzetten middels ademsessies / ademcoaching.

 

Velen van ons zijn geneigd, om emoties te ontwijken of te onderdrukken. Gezien een emotie juist een indruk is, die uitgedrukt moet worden levert dat ontwijken en onderdrukken op de langere termijn vaak problemen op. 

 

De emoties ( de indrukken, het trauma ) die niet uitgedrukt worden gaan uiteindelijk in je lijf vast zitten. Vastgezette emoties (trauma's) verstoren zo uiteindelijk de natuurlijke, gezonde balans en daarmee het herstellend vermogen van bepaalde lichaamsfuncties. Dit kan voor allerlei fysieke en mentale klachten zorgen, zonder dat je door hebt waar het eigenlijk door komt.

 

Middels ademwerk kunnen deze emotionele blokkades of vastgezette trauma’s in je lichaam los komen en opgelost worden. Door te ademen gaat de energie weer letterlijk stromen door heel je lichaam.

 

Tijdens een ademsessie ga je gedurende langere tijd een bewuste, verbonden, ademhaling inzetten. Bij je normale, dagelijkse ademhaling laat je een pauze vallen tussen de in- en uitademing. Bij deze verbonden ademhaling laat je de pauzes achterwege. Na de inademing adem je direct weer uit, en na de uitademing direct weer in. Je brengt je lichaam zo in een staat van hyperventilatie. In deze staat gaat er van alles in beweging komen in je lichaam. Dat wat aandacht nodig heeft laat zich dan als vanzelf zien.

 

Tijdens een ademsessie kan er dus van alles naar boven komen én loskomen. Gevoelens, herinneringen, fysieke sensaties..... Je lichaam gaat voor jou spreken. Alles wat er nog vast zat, komt als vanzelf weer los. Dit kan zich uiten in;

  • Trillingen in en schokken van je lichaam.

  • Tintelingen door je lijf.

  • Verkrampingen in delen van je lijf.

  • Emoties die in eens eruit komen ( lachen, huilen ).

 

Na een aantal ademsessies voel je je opgeruimd en ( deels ) verlost van al het oude wat er nog in je systeem opgeslagen zat. Voor meer informatie over en / of aanmelden voor deze workshop het verzoek om onderstaand formulier even in te vullen.

 

Hartegroet van Cathelijn en Ramon

Contact over groepssessies Ademwerk


Nog meer workshops en retreats.

Het hele jaar door worden er nieuwe workshops en retreats georganiseerd. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, kan je onderstaand formulier invullen.